FACEBOOK

И Цецка с невъзможно евтин апартамент от Артекс


Фирмата Артекс е продала апартаменти на нереално ниски цени не само на Цветан Цветанов, но и на Цецка Цачева и Вежди Рашидов, показва справка в Имотния регистър. Сделките са сключени също като Цветановата през лятото на 2018 г..

Цецка Цачева, министър на правосъдието в Борисов 3, е придобила 198 кв. м. за 670 евро на кв.м., заедно със сестра си, писа и показа докуметни Биволъ. Това е абсолютно невъзможна цена за София дори за панелка, камо ли за най-престижния квартал Изток, за прекрасната ул. Гагарин и то особено за суперлуксозните нови кооперации на Артекс. Сделката е и при тези цени не е излязла евтино: 285 740,10 лв., сочи Имотният регистър.

Утре ще пишем могла ли е Цачева да си позволи подобен разкош. Министърът на правосъдието владее 3/4 идеални части от имота, а нейната сестра 1/4. Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда е продаден с 65 000 лв. по-скъпо. Разследват ли НАП и прокуратурата укриване на данъци, търговия с влияние, подкупи? Биволъ провери и други сделки на “Артекс” с апартаменти в същата сграда. Всички те са изповядани на по-високи цени на квадрат, отколкото апартаментът, продаден на правосъдния министър.

Фамилна фирма на депутата от ГЕРБ и шеф на парламентарна комисия Вежди Рашидов, бивш министър на културата, е платила малко повече – 856 евро на кв.м., но поне 3 пъти под пазарните цени, за 116 кв.м. в същата сграда и е придобила още един апартамент в нова сграда на ул. Тинтява наблизо. Рашидов Пропъртис е купила само ден преди Цецка Цачева, на 26 юли 2018, апартамент от 112,2 кв. м. в същата сграда за 187 432 лв. или 856 евро на кв.м.

Това обаче не е всичко. Два месеца по-късно, на 29 септември, фирмата на шефа на парламентарната комисия по култура купува още един апартамент от Артекс, но в друга новопостроена сграда на ул. Тинтява. Там Рашидов Пропъртис брои 140 819 лв. за апартамент от 75,41 кв.м. плюс гараж 18,2 кв.м. или 776 евро на кв.м.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени