FACEBOOK

Има нарушение при строежа между блокове в ”Младост 1”

Няма да се строи на терена в междублоковото пространство между бл. 19, 20 и 21 в "Младост 1". Има нарушение в разрешителното за строеж, съобщи столичният кмет.
Не е била уведомена "Топлофикация", а под градинката минава топлопровод, обясни Йорданка Фандъкова пред bTV.

"Топлофикация подаде искане за отмяна на разрешението за строеж. Оттам нататък трябва да се търси трайно решение по отношение на собствеността на тези терени”, допълни кметът.

Плановете на мястото на детска площадка да се появи нова сграда предизвикаха поредица от протести. Това доведе до оставката на районния кмет на „Младост” Цвета Авджиева, след като ГЕРБ свали политическото си доверие от нея.

Фандъкова благодари на жителите на квартала за разговорите, които е имала с тях, но изрично подчерта, че всеки случай със застрояване е различен. Днес тя ще има среща и с граждани от "Младост 4" по аналогичен случай.

Кметът обаче подчерта, че проблемът със застрояването не решава проблема със собствеността. Всеки случай трябва да се разглежда индивидуално, за да не се допуска застрояване.

По думите й решенията в такива ситуации са две - "или да се намери подходящ терен, който да се даде на собственика като обезщетение, или да се започне процедура по отчуждаване, но всичко това става със средства на общината”.

Около 200 млн. лв. са инвестирани в инфраструктура през последните години и ако се плаща за очуждени имоти, това означавало София да се лиши от тези пари.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени