FACEBOOK

Изложба представя проектите на София

Столичната община е най-големият възложител, защото ние успяваме да намерим финансиране и да защитим добри проекти, за да можем да продължаваме да развиваме града.

За четвърта поредна година Камарата на строителите в България (КСБ), вестник "Строител" и Столичната община организират изложбата "Виж София, където строителството среща историята с бъдещето".
Изложбата е част от събитията, посветени на празника на строителя (Димитровден) и 10-годишния юбилей от създаването на КСБ.

"Показваме знакови строителни проекти, реализирани в София през последните десет години", заяви
инж. Николай Станков, председател на УС на КСБ. Той и кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова откриха експозицията, която е разположена на пешеходния мост над бул. "България" до Националния дворец на културата.

До 14 ноември включително гражданите и гостите на София ще могат да видят как градът се променя

благодарение на реализацията на различните строителни проекти и съхраняването на културноисторическото ни наследство.

"Искам да подчертая доброто ни сътрудничество със Столичната община, което е доказано през годините. СО е била и продължава да бъде един от основните възложители за сектора. Макар да се забелязва развитието на столицата, когато е съсредоточено и събрано наедно, това представлява своеобразен отчет за нашата работа през последните 10 години, и в частност, за 2017 г.", заяви кметът Фандъкова.

По думите ѝ Столичната община е най-големият възложител, защото "ние успяваме да намерим финансиране и да защитим добри проекти, за да можем да продължаваме да развиваме града. А обектите са във всяка една сфера: от строителството на детски градини, през обновяването на училища, до изграждане и обновяване на паркове и др. През 2017 г. осъществихме първия археологически парк – Западната порта на Сердика."

"Обновяваме и изграждаме улици, булеварди, кръстовища на две нива, метро. На изложбата на отделно пано е представено въвеждането в експлоатация на тунелопробивната машина за третия лъч на подземната железница в началото на тази година", каза Фандъкова.

По думите ѝ София се развива. Названието на изложбата е много знаково и показателно – можем да видим доказателства за това, че заедно със строителството на нови обекти, с развитието на града и в отговор на очакванията на младите хора, успяваме да запазим културно-историческото наследство.

"Името на експозицията показва и огромните предизвикателства пред нас. Работата ни поставя въпросите по какъв начин се разпределят и приоритизират задачите на София и как се изпълняват.

Благодарна съм на Камарата на строителите в България, защото те разбират все по-високите изисквания на Столичната община и на гражданите за внимание към детайлите. Фирмите трябва да запазят доброто име на българския строител", каза кметът Фандъкова.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени