FACEBOOK

Изграждат обединена информационна система на здравните заведения

Разработват програма за инвестиции в столичните ДКЦ-та

„Изграждаме обединена информационна система на здравните заведения в София“, съобщи кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова, на среща с лекарите от ХII и XIV ДКЦ. „Интегрираната информационна система за управление на електронните записи ще помогне за бърз и лесен обмен на данни и ще спести време, което е от съществено значение при лечението“, подчерта Фандъкова.
В двете поликлиники се въвежда системата, чрез която личните лекари ще имат достъп до лабораторните изследвания и рентгеновите снимки на своите пациенти, обясни д-р Васил Василев директор на здравните заведения. Разработва се възможност за запазване на час при лекар чрез електронната система, както и получаването на смс-известие при готови медицински резултати, напомняне за профилактични прегледи и поставяне на ваксини. Дигитализираните пациентски досиета, ще улеснят работата на лекарите и ще позволят на пациентите да получават качествени здравни услуги.
Фандъкова припомни, че Столичната община дофинансира здравната помощ в общинските болници с между 8 и 10 млн. на година. „След инвестициите, които направихме в нова медицинска апаратура и ремонти на болниците, насочваме усилията си към бившите поликлиники. Разработваме програма за инвестиции в ДКЦ-тата, с която да санираме сградите“, каза още кандидатът за кмет пред лекарите.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени