FACEBOOK

Иванчева позна кого ще назначат за неин наследник

Румен Русев, вместо посочения от районния кмет Владимир Клисуров ще управлява Младост до второ нареждане

За пореден път се оказа, че обвинената за подкуп кмет на Младост Десислава Иванчева е казала истината. След като тя посочи кой е подал сигнал срещу нея, а бизнесменът Ваклин първо отричаше, пък след това си призна, сега с писмо от местната администрация подозирания от титулярката, че ще му дадат да управлява най-богатия столичен район Румен Русев, също си призна, че поема поста.

В съобщението той оспорва правото на кмета си на отпуска, което законът й гарантира, а де факто и нейната заповед, което де юре е наистина оригинално, да не кажем престъпно. Припомняме, че Русев преди дни коментира, че „хора от общината”, му предлагали да заеме поста на Иванчева. Разбира се, въпреки нежеланието, което той демонстрира в писмото си до медиите, изпъстрено с героични пози, трябва да му бъде ясно, че всяко ще го следим под лупа, така че много да внимава. Ето и част от писъмцето с непроменена грешна граматика:

„За излизане от ситуацията, зам.-кметовете арх. Румен Русев и Владимир Клисуров взимаме решение, в нашите компетенции. Въпреки очакваните удари, предлагаме да продължим да работим в екип. С това поемаме отговорността пред избирателите, посочили г-жа Иванчева за кмет, а тя от своя страна нас - за нейни заместници.

Предвид спецификата на проблемите в „Младост”, огромна част, от които касаят задълбочен и компетентен анализ на процедури, свързани със строителство, излизаме със следното предложение до Столичен общински съвет. На основание чл. 39 ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, за заместващ избрания кмет да бъде посочен Румен Русев, архитект и инженер с огромен стаж. За целта Владимир Клисуров се самоотвежда, като вариант за поста.

Надяваме се предложението ни ще бъде разгледано в най-кратки срокове, предвид спешността на проблемите, решаването, на които е в правомощията на общинската администрация. Даваме пример с финансирането на училища, детски градини, заплати на медицински сестри и др.

В случай, че то бъде прието, ръководството на Район „Младост” декларира, че ще продължи да търси подкрепа на гражданите за продължаване на посоката за запазване на междублоковите пространства, с която г-жа Десислава Иванчева бе избрана за кмет. За целта разчитаме на сътрудничество с ръководството на Столична община и всички институции, за справяне с проблемите на гражданите на района”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени