FACEBOOK

Иванчева: ТВ кадри показват, че следователка подхвърля парите

"Сготвени сме. Ние сме напълно невинни и това вече ще може да го докажем благодарение на кадрите, които медиите направихте по време на това шокиращо задържане. Едва сега успяхме да ги разгледаме."
Това заявиха отстраненият кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, когато дойдоха в от Специализирания наказателен съд, за да участват в разпределението на състава, който ще гледа обжалването на присъдата им на втора инстанция, предаде БГНЕС. На първа инстанция Иванчева беше осъдена на 20 години лишаване от свобода, а Петрова - на 15 години.

„Това, което се случва, е абсолютно злокобно. Никой никога не е искал пари на Ваклин или на друг инвеститор. Всичко това е постановка. Нашият живот и този на семействата ни е съсипан“, заяви Петрова и добави, че от ареста е занесла дървеници в дома си, от които и до днес не може да се отърве. Тя показа нахапаната си от дървеници ръка.

Иванчева съобщи, че профайлъри са им помогнали да видят на разпространените по медиите кадри, че парите са подхвърлени от следователката Арабаджиева, която е от Пловдив. „Доказахме, че тя е пълен джоб-празен джоб. Точно преди да мине пред кашона има снимки, които показват празния кашон, където няма пари“, обяви Иванчева.
Петрова каза също, че съдия Иво Хинов е бил подведен с фалшифициран протокол, както и че СРС-тата са манипулирани и датите им са подменяни.

„СРС-то на 23-ти е фалшифицирано и това си проличава от думите на Дюлгеров, който казва, че колата ми е ударена, а всички знаем, че аз съм ударена на 31-ви“, обясни Иванчева.

„Първият съдебен състав е незаконен. Една от съдебните заседателки - Мария Праматарова Щуркова, е член на районната избирателна комисия в „Младост“. Това е конфликт на интереси и е трябвало да го обяви доста по-рано. В един момент тя едновременно е взимала решение за нейната кандидатура като евродепутат и като съдебен заседател. Това е огромен скандал. Много е вероятно делото да падне и да се върне на първа инстанция“, каза Петрова.
Иванчева добави, че двете с Петрова са излезли от домовете си въпреки наложената им мярка домашен арест без необходимото разрешение от съда.

След като беше избран състава, който ще гледа делото на втора инстанция, Петрова и Иванчева казаха, че не вярват на тази институция. „Надявам се, че този път ще се погледнат доказателствата, ще се видят, че СРС-тата са подменяни и размествани“, поясни Иванчева, а Петрова попита защо съдът отказва да изиска кадрите от камерите в района на задържането им и да ги прегледа.

Делото ще се гледа от първи състав, в който влизат съдии Мариета Неделчева, Георги Ушев и Стоян Тонев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени