FACEBOOK

Змии плъзнаха из София след дъждовете

Лекарите съветват при съмнение за ухапване да се търси моментално специализирана помощ

Популацията на змии и тази година се увеличила драстично заради обилните дъждове през пролетта и началото лятото. Притеснени читатели на Topnovini.bg сигнализираха на мейла ни за няколко случая, в които забелязали змии свободно да щъкат в софийските блокове.

За първия случай алармира Николай Георгиев, който в блок 331 в ж.к. "Люлин", е заснел смок между етажите на жилищната сграда.

"Това е в Люлин 3. Може ли някой да се похвали със същото", пише още той.

Вторият случай е от квартал "Красна поляна", където живуща в жилищна кооперация, е забелязала влечугото в мазето на сградата. Жената не знае точно от какъв вид е, но предполага, че змията може и да не е безопасна. За това тя е предупредила с бележка на вратата, водеща към подземните помещения.

В началото на месеца паника обзе и посетителите на Южния парк в столицата. Причината бе, че из тревните площи също бяха плъзнали змии.

"Пълзят навсякъде, както преди години. Повече не възнамерявам да посещавам парка с детето си, докато не съм сигурна, че органите са взели мерки срещу тези влечуги", споделя притеснен родител.

Източник: topnovini.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени