FACEBOOK

Засаждат десетки дръвчета в Източен парк

На 29 октомври ще бъдат направени първи стъпки към оформянето на желания от софиянци Източен парк между столичните квартали Младост, Дружба и Горубляне, съобщиха от Инициативен комитет За Зелен Младост.

"Заедно с много граждани, които изявиха желание да се включат в акцията, която е част от кампанията "Засади дърво, спри багер!", ще засадим десетки дръвчета. По този начин ще изразим своя протест срещу предвиденото застрояване на Източен парк, още преди той да бъде благоустроен.

Началото на акцията е предвидено за 11 часа, като сборният пункт е на метростанция "Младост" 3. На събитието ще бъдат обявени мероприятия, която ще бъдат проведени през следващата седмица.

При досегашните акции "Засади дърво, спри багер", в зелени площи в различните части на "Младост", заедно с жителите на района, засадихме фиданки.

Искаме да Ви уведомим, че на мероприятието се очаква да присъстват и представители на собствениците на земи, които настояват да получат справедливо обезщетение при отчуждаване на парцелите им в Източен парк. Те от своя страна се обявяват против залесяването на зелената площ, но Инициативен комитет „За Зелен Младост” търси диалог с всички страни в сложния казус", посочват от комитета.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени