FACEBOOK

Започва строителството на първия аквапарк в София

От днес започва строителството на първия аквапарк в София, които ще бъде в парк „Възраждане“, съобщиха от общината. На терен от 6600 кв.м ще бъде изградени 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен.

Проектът предвижда 2 водни пързалки тип „ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130см. В зоната ще бъде изграден закрит басейн и SPA център с ползване на минералната вода от находището „Баталова воденица“.

Водният атракцион ще може да приеме до 500 посетители. В обслужващата сграда ще бъде разположено и заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подход. Специална атракция ще бъде съществуващият сега голям дъб с корона с диаметър 25 метра. В централната зона на парка ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.

Паркът се изгражда от „Софийски имоти“ ЕАД, а изпълнител на строителните работи е фирма „Калистратов Груп“ ООД , която е избрана след проведена открита процедура за избор на изпълнител по реда на Закона за обществените поръчки.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени