FACEBOOK

Започва ремонт на улиците в целия град

„През 2016 г. продължаваме програмата за реконструкция на основни улици и булеварди и развиваме новия приоритет за ремонт на улиците в целия град, даже на малките, заедно с възстановяване на тротоарите и уличното осветление“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидатът за кмет на София от ГЕРБ.  Тя взе участие в конференцията на в. Строител и представи готовите проекти за ремонти през 2016 г. на Столичната община.
Предвижда се основна реконструкция на бул. Вл. Вазов заедно с 9-те моста, на бул. Монтевидео и на бул. Дондуков заедно с реконструкция на трамвайното трасе и изграждане нови тротоари. Подготвени са проектите за доизграждане на ул. Обиколна, разширение на бул. Черни връх до Околовръстния път, ремонт бул. Линкъл,  бул. Шипченски проход и  бул. Прага. През 2016 г. започва и строителството на кръстовището на  две нива на бул. Гешов и бул. България.
„Подготвили сме проектите за реновиране на трамвайните трасета, заедно със закупуване на още нови трамваи. През следващата година започваме реконструкция на ул. Граф Игнатиев. Предвиждаме модернизация на трамвайните линии по ул. Каменоделска от мост Изида до кв. Орландовци и по бул. Цар Борис III. Това са важни проекти, които водят до намаляване на шума и вредните емисии“, добави Фандъкова.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени