FACEBOOK

Започва маркирането на опасни дървета в Борисовата градина

Дейностите по почистване на Зона 2 ще бъдат извършвани на два етапа

След завършилото през пролетта на 2018 г. почистване на пилотен участък (Зона 1*) на Борисова градина от опасни, сухи и гнили дървета покрай основните алеи, Столична община, чрез Дирекция „Зелена система“ и със съдействието на експертите от Лесотехнически универистет – София започва подготовка за извършване на дейности по почистване на Зона 2 (Обект 2, отдели 6-17 на лесопарк „Борисова градина“, находящ се между бул. „Драган Цанков“, бул. „П. Яворов“, бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Незабравка“).

Дейностите по почистване на Зона 2 ще бъдат извършвани на два етапа. В първия етап предстои маркиране на опасни, сухи и гнили дървета в лесопарковата част, съгласно становище на Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори от 25.07.2017г.. Маркирането ще бъде извършено от специалисти към катедра „Лесовъдство“ на Лесотехнически университет.

Маркираните на втори етап дървета ще бъдат премахнати от Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори“. Отпадъците ще бъдат извозени на Инсталацията за зелени отпадъци „Хан Богров“.

* Пилотна Зона 1 е зоната от лесопарковата част на парк „Княз-Борисова градина“, която е разположена между бул. „Цариградско шосе“, бул. „П.Ю.Яворов“, бул. „Драган Цанков“ и централната алея покрай обсерваторията на СУ „Св. Климент Охридски“ в парка.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени