FACEBOOK

Запалиха 4 автомобила в района на бул. България и НДК

Полицията в София продължава да изяснява причината за подпалването на четирите автомобила на столичния булевард "България". Работи се по версията за хулиганска проява. Не се изключва обаче опит за дестабилизиране на сигурността в столицата. Запалени са били 4 автомобила, паркирани на пътното платно. Поради тази причина и движението на автомобили в района на бул. "България" до НДК в столицата беше затруднено. Няма пострадали, пожарът вече е загасен, съобщиха от полицията.

"Хоризонт" научи, че единият от автомобилите е бил паркиран още снощи на столичния бул."България". Друга от подпалените коли е оставена около 20 минути преди инцидента. Няма нищо общо между собственици на колите. Те не са се познавали. Автомобилите са залети с течност по предния капак и стъклата.

В момента полицията сваля записите от камерите в района, за да провери дали някое от устройствата не е записало извършителите. Камерите в района са на "Градска мобилност", обясниха за "Хоризонт" от СДВР. Собствениците на автомобилите са в полицията, за да дадат показания за инцидента.

МВР апелира към хората, които този следобед са станали свидетели на опожаряването на автомобилите, да подадат сигнал. Все още няма водеща версия на случилото се, обясни пред "Хоризонт" заместник-директорът на Четвърто РПУ в София Теодор Тасев:

Към 17.25 ч. е получен сигнал в дежурната на Четвърто за горящи автомобили в района на НДК, на бул. "България". Четири автомобила за запалени. Проведени са първоначални следствени действия - огледна местопроизшествието, разпит на пострадалите лица, свидетели, които са непреки на събитието, но са били в района. Предстоят и установяване на камери в района, и видеонаблюдение, което евентуално е засякло извършителите на деянието. Нямаме изградена версия към този момент.

На въпрос дали на мястото, което е доста оживено, не е имало хора, които да са станали свидетели на случващото се, Тасев отговори:

Това ме учуди мене - че в този ранен час няма преки свидетели. Има лица, които са тук, работещи, но те не са видели нищо. Затова искам и да апелирам - ако са минавали в района и са видели нещо - на телефона на дежурната на Четвърто, който е 9824160, за да подадат информация, като анонимността им е гарантирана.

Източник: КРОСС

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени