FACEBOOK

Зам.-кметът не е давал поръчката за спирките

Зам.-кметът на Столичната община Любомир Христов не е давал поръчките за спирките. Столичният общински съвет (СОС) гласува всичко, свързано с Центъра за градска мобилност (ЦГМ), а не кметът на София – Йорданка Фандъкова. „Зам.-кметът няма отношение с обществената поръчка, затова поисках ръководството на ЦГМ да депозира оставките си, каза кметът на столицата в студиото на Денят започва по БНТ. „За съжаление има такива случаи, които съпровождат нашата работа. Важното е да се реагира бързо и адекватно и да не остава грам съмнение в това, че не толерирам по никакъв начин каквито и да е било обвързаности или съмнения за това. В случая зам.-кметът, който е добър професионалист и който има голяма заслуга за всичко, което се случва в последните години в София в сферата на инфраструктурата и подобряване модернизация на градския транспорт, постъпи отговорно, защото каквито и обяснения да даде, съмнения винаги ще останат в хората”, заяви Фандъкова.
Кметът каза още, че за нея е важно това, че Столичната община за пореден път показва бърза реакция и отговорно поведение. По думите й самият зам.-кмет няма отношение по тази обществена поръчка. „Тя е правена от ЦГМ и затова поисках да депозира ръководството на ЦГМ оставките си, за да може да приключат проверките”, допълни Фандъкова.

И след като кметът поиска оставките им, директорите в ЦГМ депозираха в СОС молбите си за напускане.
Междувременно, групата на БСП в СОС внесе при областния управител искане за отмяна на решението за увеличаване на цената на билета за единично пътуване от 1 лев на 1,60 лв.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:268166
© sofia.media всички права запазени