FACEBOOK

Замката на ДФ Земеделие в апартамент, купен с неясни пари, N5 e в евролистата на ДПС

Вечната зам.-шефка на ДФ Земеделие при всички власти и пряко отговорна за скандалните къщи за гости с европари е с апартаментгейт за прокуратурата. Атидже Алиева-Вели, зам.-директор на ДФЗ, отговаряща за Селската програма и пета в листата на партията ДПС за евровота не е декларирала никакви имоти на нейно име или на името на съпруга си.

Но нейният баща Байрям Алиев е придобил през 2015 г. апартамент от 164 кв. м. плюс гараж от 30 кв. м. в луксозна кооперация в квартал Манастирски ливади,разкри Биволъ. Цената на имотите е доста изгодна, тъй като те излизат само по 568 евро на кв.м. По същото време апартаментите в Манастирски ливади са стрували от 800 евро нагоре на кв.м.

По-важният въпрос от симулативната цена обаче е откъде Байрям Алиев е извадил 215 000 лв. за придобивката, след като той никога не е имал фирми, не е работил на скъпо платена длъжност, не е продавал имоти и не е взел ипотечен кредит. Майката на Атидже е работила като учителка в Борино, което също не предполага наличието на големи доходи. Пенсионери са!

Атидже Алиева в момента живее в апартамента, но не го е декларирала, както се изисква по закон.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени