FACEBOOK

Завършва първият етап от новия парк Въртопо до края на септември

"До края на септември ще завърши първият етап от новия парк Въртопо", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

"Теренът, на който се работи между „Младост 1“ и „Мусагеница“ е много труден и най-важната ни задача е да осигурим достъпност на майките с колички и хората със затруднения в придвижването. Два от подходите се изграждат в момента, като на главния вход се изгражда асансьор. Другите два подхода ще са със стълби, тъй като няма достатъчно място за рампи.

За входа от „Мусагеница“ текат процедурите по отчуждаване на частен терен, след което ще изградим ново мостче и алея.
Планът ни е поетапно да разширяваме площта на парка, който се намира върху много частни терени.

В първата част сега алеи, осветление, видеонаблюдение и детски площадки за деца до 3 годишна възраст и за деца от 3 до 12 г. Предвидени са и съоръжения за деца в неравностойно положение.

В момента в София се възстановяват 10 обекта в паркове и градски градини. Работи се усилено по втори етап на Северен парк, реконструкцията на Западен парк, ремонтират се градините „Кристал“, „Св. Климент Охридски“, при църквата „Св. Седмочисленици“, на обръщалото на трамвай 5 в "Княжево". Почти е готов ремонтът на входа на Южен парк към бул. "Гоце Делчев".

Започна възстановяването на Розариума в Борисовата градина.
Очакваме да приключат процедурите за парк „Владимир Заимов“ и парка с езерото в ж.к. „Дружба“", написа още кметът.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени