FACEBOOK

Жената на зама на КОНПИ с ¼ млн.лв. от бедната арестувана община Чупрене

Зорница Атанасова, жената на заместник-шефа на КПКОНПИ Антон Славчев, е взела поръчка за 244 249,56 лв. от бедната община Чупрене, чийто кмет от БЗНС – Ал. Стамболийски беше арестуван във вторник точно за източване на фондове. Дамата е лидер на подкрепящата го партия Напред, България, основана от Ив. Славков, била е кмет от ГЕРБ на софийския район Нови Искър. Зорница Атанасова, както огласи АФЕРА са минали 20 млн. лева по обществени поръчки, все от супер бедни общини. Повечето са по програмата Околна среда.

Казусът с Чупрене обаче е друг – там се явява консултант по туризъм – явно от всичко разбира: кметуване, екология, строителство, пътешествия. През 2014 г. Чупрене обявява обществени поръчки за ремонтни дейности на комплекс Миджур. Изпълнител е консорциум “ Обединение Чупрене – красиво място за туризъм“ : обединение на фирми на Зорница Анастасова, жената на зам-председателя на КПКОНПИ Антон Славчев! Документите сочат усвояване на 244 249,56 лв. (203541 без ДДС).

И сега половинката на Зорница – зам-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев трябва да извърши проверка на кмета на Чупрене.

Както първо 19 минути писа – двамата делят „остъклена тераса” от 244 кв.м., която обикаля апартаментите им в луксозна кооперация, от която общината е изгубила 300 000 лв. Шокиращо е, че тя е декларирана като придобита година след жилищата. Интересни са и цените – 151 евро на квадратен метър за апартамента на зама на КПКОНПИ, който ще трябва сега да проверява себе си, шефа си, Цветанов, Цецка и сие и 79 евро на квадрат за терасата, която си е със собствен покрив и на практика си е жилищна площ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени