FACEBOOK

Еврохолд и Индия Пауър с обвързващи оферти за ЧЕЗ

Според съобщение на ЧЕЗ, пуснато от централата в Прага, българският Еврохолд и Индия пауър са били допуснати за обвързващи оферти за покупката на българските дружества на чешкия енергиен гигант. Досега предпочитан кандидат беше само Гинка Върбакова, която обаче не получи зелена светлина от КЗК за сделката.

Смята се, че Еврохолд, който досега е известен с работа в застраховането – печелившата част от бизнеса е в Румъния, и с търговията с автомобили на марки като Фиат, които не са сред най-продаваните у нас, има политически гръб в лицето на заместник-председател на ГЕРБ. Финансовият ресурс за придобиване на многократно по-големия бизнес обаче може да се окаже сериозно препятствие.

Индийският кандидат пък имаше несъгласия с КЕВР заради свой български агент, а освен това имал някои специални претенции, твърдят изключително добре осведомени източници от енергийния сектор.

Това означава, че и тримата кандидати са в играта, а чешката страна продължава да иска да напусне България, както през последните месеци сториха немалко крупни чужди инвеститори.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени