FACEBOOK

Европа прави соц.услугите в София като в Холандия

В Столичната община бе сключен договор с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси за изпълнение на проект Ноу-хау за мониторинг на качеството на социалните услуги в София.

Общата цел на проекта е стимулиране на организационното и професионално развитие, чрез въвеждането на специфична за Столична община система за мониторинг на качеството на социалните услуги. Проектът цели в всекидневното практическо предоставяне на социални услуги да бъде заложен моделът за постоянно подобряване на качеството за стимулиране усъвършенстването на критериите за качество основано на европейските принципи, залегнали в Европейската рамка за качеството на услугите от общ интерес в ЕС и Доброволната европейска рамка за качество на социалните услуги.

Процесът на адаптиране и пилотиране ще бъде базиран на холандския опит и модел като реализацията на проекта ще даде нова основа за регулярното оптимизиране на процеса на мониторинг.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени