FACEBOOK

Евгени Крусев: Ще има павета на Дондуков

Повод за дискусията стана сигнал за некачествен ремонт, подаден от гражданската инициатива "Спаси София"

Павета ще бъдат поставени на бул. "Дондуков". Твърдението, че такива липсват и вместо това ще има асфалт, не е вярно. Причината ремонтът да се извърши със смесена пътна настилка е, че булевардът е ключов и в определени участъци понася изключително тежък трафик. Това заяви зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев в студиото на България он еър.

Повод за дискусията стана сигнал за некачествен ремонт, подаден от гражданската инициатива "Спаси София". Гергин Борисов дори демонстрира как всеки, който пожелае, може да си вземе паве от ремонтирания участък на "Дондуков".

Проблемът дали да се запазят паветата на бул. "Ал. Дондуков" или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше в основата на спора, който забави ремонта на ключовия столичен булевард.

По време на обсъжданията становище на Националния институт за недвижимо културно наследство задължи Столичната община при реконструкцията на бул. "Дондуков" да възстанови и положи нова гранитна паважна настилка. След това решение обектът бе разделен на две части. Първата част в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител", вече е реконструирана с гранитен паваж.

От 15 септември започна изпълнението на втория етап - от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "В. Левски". Този участък е заключен между улици, които са асфалтирани, част от него и в момента е асфалтирана, а след него бул. "Ал. Дондуков" продължава с изпълнена изцяло асфалтова настилка.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени