FACEBOOK

Д-р Димитров изчезна

Лекарят е известен с буйния си нрав, бил е разследван за хулиганство
Д-р Иван Димитров е напуснал пловдивското село Крумово, където отиде след освобождаването му от ареста. Там живеят родителите на жена му Жулиета. Заедно с тях във вторник вечерта той отпразнува рождения ден на едната си дъщеря, дори я зарадвал с подарък.

На следващия ден тъщата на д-р Димитров- Йорданка Тонева се кълнеше, че рентгенологът и съпругата му вече не са в къщата в Крумово. Приютили се били при приятели в Пловдив.Децата им продължаватда са в селото.
Според близките Димитров се почувствал зле и поискал да бъде прегледан от лекар в домашни условия. От ръководството на УМБАЛ Пловдив, където рентгенологът работи, обясниха, че не се е появявал в болницата.

Сред персонала вече се усеща раздвоение в подкрепата за него. В първите дни всички декларираха, че са зад арестувания медик. И много от тях се включиха в големия митинг пред Второ РУ и прокуратурата. Ден по-късно те не се появиха на насрочения протест, който събра едва 100-тина.

“Протестите намаляват, защото хората чуха истината”, коментират в УМБАЛ Пловдив. Те са, меко казано, озадачени от драстичното разминаване в първоначалните обяснения на съпругата на д-р Димитров и изнесеното от прокуратурата. Ден по-рано пред всички телевизии Жулиета Димитрова със сълзи на очи твърдеше, че ако мъжът ѝ не е бил вкъщи, е можело тя и децата ѝ да бъдат убити в жилището.

“Адвокатът не я ли посъветва, като говори, все пак да се придържа максимално към истината? Не можеше ли Димитров като мъж да отиде в полицията и да каже: “Хора, аз стрелях по крадец, защото ми писна да ме обират! А не да вика приятели и заедно да заличават следи”, коментират помежду си лекари и сестри.
След излизането си от ареста д-р Димитров заяви, че 6 пъти е бил обиран. Според прокуратурата последният му заявителски материал за кражба в неговия гараж е чак през 2003 г.

Разследващи разкриха, че през 1996 г. срещу доктора се е водило досъдебно производство за хулиганство. Той е участвал в инцидент с още четирима души. В крайна сметка делото е било прекратено по давност.
След новите факти срещу медика юристи допускат, че прокуратурата може да преосмисли обвинението си за превишаване на неизбежната отбрана, ако има доказателства за по-тежко престъпление.

“Не е изключено дори да се е самонаранил! Ако му е причинена рана на глезена от крадеца, защо е измил ножа? Нали по този начин ще се заличат отпечатъците на нападателя?”, питат пловдивски юристи.

Необяснимо за тях е и защо Димитров е наблюдавал половин час крадеца, а не е позвънил на 112. Според тях през това време униформените можели да заловят Джевизов на място.Те смятат за несъстоятелно твърдението, че лекарят не се е обадил, тъй като се е страхувал заради незаконното си оръжие. Държал вкъщи и 16 патрона от друг калибър. Все още не е ясно колко точно куршума е изстрелял във фаталната нощ. В обясненията си е казал, че е изпразнил цял пълнител.

Етикети:Д-р Димитров

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267293
1,6 млрд. за София през 2019 г.
1,6 млрд. за София през 2019 г.
10 декември 2018 в 11:29
© sofia.media всички права запазени