FACEBOOK

Държи ли Гергов топполитици с видеозаписи от хотелите си?

Защо държавата подарява на Георги Гергов с решение на кабинета Борисов 3 43,2 млн. лв. от парите ни на данъкоплатци за дупка, която е нейна изключителна собственост като археологически обект, вместо да развали незаконната й приватизация? Защо съдът не дава на варненски общински съветници да обжалват наглата и незаконна афера, като светкавично се събира 2 часа след жалбата им, а още 30 мин. по-късно вади решение, докато в обичайния случай подобни дела се точат минимум 2-3 години?

Та Георги Гергов отдавна не е фактор в БСП, а преди това при сините, нито даже в Пловдив, както по времето, когато данъчен шеф там е днешната председателка на бюджетната комисия на парламента МенТа Стоянова.

Но това не попречи контролирано от него дружество да получи и кредит от 31 млн. евро от правителствената банка при предишното й ръководство, с които с нашите пари на данъкоплатци едва му спасиха бизнеса преди 2 г. Заемът беше отпуснат скандално, без да са налични всички необходими документи – например съгласие на държавата като негов съдружник в Пловдивския панаир, и при доста спорно ипотекиране.

Обяснението най-често е с членството на свиневъда в пловдивска масонска ложа, в която попадат много висши магистрати и местни политици. Но националното влияние трудно се оправдава с този факт.

Може би по-скоро истината се крие в информация от персонала на неговите хотели? Преди време те бяха любими места за посещение на топполитици, топмагистрати и топ-тв-водещи, тъй като малката им заетост даваше възможност за релакс в приятна компания и това е проследим факт. Ако се вярва на допълнителна информация от служители, възможно е да са им правени записи, докато си мислят, че са далеч от всевиждащото око на обществото, на което не искаме да повярваме. Ала, ако е било така, може би са станали неволни участници в един възможно най-ВИП Брадър?

Дори да не е вярно, все някак трябва да се обясни логично непропорционалната тежест на бизнесмен, чиято империя се крепи на косъм – известни са и непрекъснато влошаващите се години наред резултати на Пловдивския панаир, и отчайващата празнота на ЦУМ, и изостаналостта на морските туристически селения на Гергов.

Апропо, неговият комплекс – бившите станции на ЦК на БКП между Варна и Златни пясъци винаги са две класи по-долу от комплекса Ривиера, който като Република в края на 80-те години беше летовище за членовете на ЦК на БКП досами входа на Златните.

Вдовицата на Кюлев сега продава ризорта си с няколко 5-звездни хотела, частен плаж и всякакви атракции на десетки декари площ на самото море за няколко милиона евро по-малко пари, отколкото кабинетът Борисов 3 подари на Гергов за дупката от 2,9 дка, чиято икономическа стойност „е близо до нула” по оценки на Капитал. Дупка, която няма как законно да бъде използвана за търговска дейност, понеже е археологически обект.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени