FACEBOOK

Дружба на протест заради строеж до езерото

Вчера пристигнали багери, искащи да започнат да разкопават

Жители от столичния квартал „Дружба” се обявиха против новозапочнал строеж на зелена площ до езерото в квартала, предава бТВ и съветът на "Дружба 2". В неделя пристигнали багери, които започнали да разкопават терена и опитали да сложат ограда. Хората видели случващото се и дошли да поискат документи и разрешителни за работата им.

Не са получили такива, а по-късно дошлите инвеститори им показали подготовка за мотивирано предложение за изменение на плана за регулация.

Хората, които заграждат мястото показаха документи, че площта е тяхна и искат да обособят частта от парка като техен терен”, посочи един от жителите. Живеещите са категорични, че в района има сериозно презастрояване и смятат да сезират омбудсмана и да направят подписка срещу това.

Кметът na "Дружба" Ивайло Цеков заяви, че до сега не е постъпвало инвестиционно намерение, а в ДАК има въведено предложение за нова регулация. Той уточни, че теренът е частен и е предвиден в общия устройствен план за жилищно строителство. Кметът е категоричен, че ако бъде допуснат строежа ще бъде публично представен и обсъден, а хората ще бъдат правилно и своевременно уведомени.

Живеещите бяха скептични, че обсъждането ще стане по правилата и затова кметът се ангажира да разлепи информацията в района и да я публикува в медиите.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени