FACEBOOK

Драстично скачат глобите за пълни контейнери и непочистени улици

Столичната община въвежда по-високи глоби за неизпълнение на ангажиментите по договорите за почистване. Санкциите, предвидени в новите договори, които Столичният инспекторат ще налага, са значително увеличени. За пропуснато обслужване на един контейнер глобата е 5 кратно увеличена и от 110 ще стане 500 лева.

За уличните кошчета скокът е 4 пъти, за ръчното и механизираното метене завишаването е двукратно. За зимните дейности по обработване на улици и булеварди увеличението на глобите е 8 пъти. Най-значителен е скокът за непочистени спирки и пешеходни пространства – над 200 пъти.
„Целта ни е не да увеличим разходите в бюджета, а по-скоро по никакъв начин фирмите да не си позволяват да се стига до такива неизпълнения, защото това касае ежедневния живот в София”, обясни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска. Тя уточни също, че санкциите вече ще се прилагат директно при установяването им и няма да се дава срок за тяхното отстраняване, както беше до сега, а при неизплащане на санкцията ще се налага повторно със съответен коефициент за тежест.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени