FACEBOOK

Днес СОС ще гласува почасовата детска градина

Почасовото обучение на деца в детските градини да бъде въведено в София от тази есен, предвижда доклад за промени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столичната община. Темата ще бъде обсъдена на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

19’ припомня, че почасовата форма стана възможна с новия училищен закон. Този тип обучение трябва да става в рамките на три последователни астрономически часа на ден през учебно време заедно със сутрешния прием на 3 и 4-годишните децата от групите за целодневно и полудневно обучение и отглеждане. За 1 час родителите ще заплащат за услугата по 1.30 лв., като в цената не влиза хранене.

Общинските съветници трябва да определят и таксите за ползване на класни стаи, аудитории, зали и кабинети в учебните заведения за извънкласни дейности. Организаторите им ще плащат между 13 и 48 стотинки за кв/м на час според зоната. Зонирането е това, което е предвидено в наредбата за цените при сделки с недвижими имоти на Столичната община.

В дневния ред на заседанието ще бъдат разглеждани още актуални теми като опрощаване на несъбираеми държавни вземания, откриване на процедура за приватизация и определяне на метод за извършване на приватизация на обекти – общинска собственост, прекратяване на дейността на Медицинския център XVI-София ЕООД и други.

Етикети:СОС

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267457
Плацебо живот
Плацебо живот
17 януари 2019 в 12:09
© sofia.media всички права запазени