FACEBOOK

Деца от център от семеен тип в София са били упоявани

Недопустимо отношение към деца от център за настаняване от семеен тип в София е установила проверка на Държавната агенция за закрила на детето. Те са били затваряни в санитарни помещения, а служител им е дал транквиланти, които не са назначени от доктор, се казва в съобщение на ДАЗД.
Според агенцията в центъра, който работи от април 2015 г., не е осигурена безопасна среда за децата, както и качествена грижа за тях. В него са настанени 4 деца, две двойки брат и сестра, преместени от дом за деца, лишени от родителски грижи и от приемно семейство.За нито едно от тях на управителя на центъра не са предоставени досиета от предишните настанявания.
Проверката е установила още, че е допуснат случай на явно толериране на две от децата, довел до сериозни конфликти с останалите и провокирал прояви на неприемливо поведение. В центъра липсва и утвърден график за дежурствата, установени са също нарушения и пропуски във водената документация - не се води дневник и не е предвиден ред за регистриране на инциденти и причините за тях.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени