FACEBOOK

Двама полицаи с обвинение за наркотрафик и подкупи

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама оперативни работници в 7-о Полицейско районно управление в София за разпространение на наркотици и получаване на подкупи. Те са задържани на 15 октомври 2017 г. при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. До задържането им двамата работели в районното управление по линия на противодействие на разпространението на наркотици. Служители на „Вътрешна сигурност“ обаче, започнали да ги следят от юли 2017 г. по данни, че самите те разпространяват наркотични вещества. На 15 октомври 2017 г.двамата служители са задържани веднага, след като получили подкуп от 2000 лева, предварително „белязани“ от разследващите.

Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район.

Едновременно с това служителите събирали от всеки дилър по 2000 лева „такса спокойствие“ месечно. Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани, че ще ги задържани, че срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.
При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени и иззети разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест, става дума за амфетамини.

Окончателно заключение за съдържанието на таблетките предстои да даде назначена по случая експертиза.

Двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, се стараели да действат при пълна конспиративност. Комуникирали с „подопечните“ дилъри единствено чрез интернет приложения и „прави“ телефони (използвани само за връзка между тях).
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата е наложено задържане до 72 часа. На 17 октомври 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени