FACEBOOK

Дариха линейка на Втора градска болница

Втора градска болница получи дарение – линейка от Българския червен кръст. „Нашите общински болници разполагат със свои линейки, но те са на доста години”, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че са избрали дарението от Израел да отиде именно във Втора градска болница, защото годишно тя обслужва над 130 пациенти, които транспортира. От друга страна това лечебно заведение помага и за пациентите на психодиспансера.

Линейката ще има нужда от дооборудване, като председателят на БЧК Христо Григоров пое ангажимент да помогнат за това. По думите му в момента в медицинския автомобил има един голям сак с бинтове и ножици, но голямото оборудване тепърва ще трябва да се осигури.

Втора градска болница разполага с две линейки в момента, обяви ръководителят на лечебното заведение Стефан Узунов. От думите му стана ясно, че автомобилите са стари, на по 24 години. Новият медицински автомобил е високопроходим, уточни още той.
Допълнителна помощ за поддръжката обеща президентът на двунационалната търговска камара България – Израел, Авиноам Катриели. Само за тази година това е третата дарена линейка на България от Израел, като вече се работи и за четвъртото дарение . Линейката трябва да пристигне в България до три месеца.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени