FACEBOOK

Дариткова: Манолова е обмисляла отдавна да е кандидат за кмет

„Мая Манолова обича да се прави на жертва на статуквото. Нейното намерение да се кандидатира за кмет на София е било замислено, защото преди шест месеца е трябвало да си смени адресната регистрация, за да изпълни условията на закона.” Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в предаването Тази сутрин на bTV.

Дариткова коментира, че кандидатурата на омбудсмана за кмет е била очаквана. Тя похвали работата на Манолова като обществен защитник, като каза, че е възродила институцията.

„Надявам се тя да бъде толкова практически дейна и полезна, ако софиянци я изберат. Винаги сме били коректни към нея и сме и давали възможност да представи инициативите си”, заяви депутатката от ГЕРБ.

По повод речта на президента Румен Радев в началото на политическия сезон, Дариткова подчерта, че диалогът между институциите трябва да е градивен и да не руши отношенията. Дариткова смята, че президентът трябва да се възползва по-често от правото си да присъства в Народното събрание.

По думите на председателя на ГЕРБ харченето на пари от бюджета и излишъка е напълно прозрачно. Тя обясни, че предстои да бъде приет новия бюджет в рамките на всички законови норми.

Дариткова изтъкна, че добрата работа на някои агенции осигурява по-голяма събираемост и излишък.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени