FACEBOOK

Готвят нов проект за ремонт около НДК

Ще бъдат поставени 29 камери за денонощно видеонаблюдение

Столичната община подготвя цялостно нов проект за ремонт на пространството около НДК - площад България", с територия от около 11 дка, който трябва да приключи през май 2016 г. Това съобщи пред журналисти зам-кметът на София Мария Бояджийска.

По думите й новият ремонт се налага поради установени редица проблеми с хидроизолацията на обекта, които са вследствие на тяхното компроментиране след навлизането в миналото на тежки машини по настилката. Всичко това е една доста сложна и голяма по обем задача, тъй като включва цялото пространство около НДК, посочи Бояджийска. Новият проект ще бъде финансиран изцяло от бюджета на СО.
Относно ремонта, който в момента се изпълнява около НДК, зам.-кметът съобщи, че той върви по график, очаква се основните строително-монтажни работи да бъдат приключени до края на ноември.
Около НДК се инсталират над 600 осветителни тела. Реновират се стълбовете на уличното осветление. Прави се ремонт на тротоарните настилки около НДК на площ от 24 дка. Ще бъдат монтирани две автоматизирани италиански тоалетни, пригодени за хора с увреждания.

Предвижда се да бъдат поставени 29 камери за 24-часово видеонаблюдение и създаване на Център за видеонаблюдение в подлеза до фонтана.

Тя припомни, че общата стойност на проекта е 12 млн. лв. От тях около 10,5 млн. лв. са осигурени безвъзмездно от ОП Регионално развитие.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени