FACEBOOK

Големите фирми се отчитат на ГЕРБ, сече Симеонов

"Всички големи фирми се отчитат на ГЕРБ и ако не се отчитат, няма да получават големите поръчки", заяви Валери Симеонов, до неотдавна вицепремиер в този кабинет, съпредседател на колационния патрньор в правителството Борисов 3 Обединени патриоти. "ГЕРБ се опитват да се харесат и ще разтурят демократичната система, а по-добра засега не е измислена. Вината за надвзетите субсидии не е на партиите, а на чиновниците от финансовото министерство", добави пред своята телевизия СКАТ лидерът на НФСБ, който преди това каза същото и по БНТ 1.

Той посочи, че разпределението на големите поръчки е обществена тайна: става с "връщане" та пари към ГЕРБ. "Как иначе точно едни шест фирми вземат всичко за магистралите, пък никоя не може да изпълни нищо без подизпълнители, на които превъзлага. Ами санирането? Ще дам пример с Блок 101 в бургаския Меден рудник. Там направиха саниране 3 пъти по-скъпо от нормалното.

И там, при санирането в цялата страна се отчитат фирмите на Партията. Кой ще оцелее с 1 лв. субсидия? Ще се унищожи опозицията. ГЕРБ, защото са властта, и ДПС с обръча от фирми - само те ще оцелеят. Че кой ще дари на опозицията? Ние, като бяхме опозиция, при същия премиер, ме скъсаха и лично, и като фирма от проверки на НАП. С години - това е натиск, репресия", разказа болезнения си опит Симеонов.

"Имаме 70 партийни офиса, струват ни 70 000 лв. месечно при минимално заплащане на хората, при само няколко души щат в централата. А партиите, които имат организации във всички над 250 общини, те как ще работят при 11 пъти по-малко пари? И тук изобщо не влизат парите за кампаниите по избори - тази година на два пъти! А при кого отиват тези пари? Ами, отиват при големите медии, дето най-много говорят колко огромни били субсидиите! Много е лесно да се стовари всичко на гърба на партиите, но как иначе ще работи системата", запита лидерът на патриотите.

"ГЕРБ уж са за 1 лв., отново го предлагат, ама днес идват на консултациите, защото знаят за какво става въпрос", посочи още видният депутат и екс вице на премиера Борисов. "Това управление се движи по инерция, не се правят реформи, основната причина е голямата партия ГЕРБ. В лицето на премиера тя не иска да прави сериозни промени нито в здравеопазването, нито в земеделието, нито в МВР, нито в други области. Парират ни от позицията на силата", разкри още Симеонов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени