FACEBOOK

ГДБОП влезе в Агенция "Митници" след хакерска атака

Хакери са пробили системата на Агенция "Митници". При акция на ГДБОП са арестувани 23 души, сред които бивши и настоящи митничари.

В момента тече обиск в домове, офиси на фирми и служебни помещения в сградата на Агенция „Митници“ в столицата, съобщиха от МВР.

Хакерите са създали зловреден софтуер, който чрез въвеждането му в компютърни информационни системи на Агенция „Митници“ осигурява отдалечен достъп до митническите информационни системи. По този начин се приключват различни митнически режими без реално да има движение на стоки. Приключвани са транзити без съответните товарни автомобили да са се явили в митнически пунктове, без реално да е осъществено пренасяне на стоки през границите и без да е извършен какъвто и да е контрол, уточниха от МВР.

ГДБОП провежда спецоперация на територията на София, Добрич, Варна, Драгоман и Калотина под наблюдението на Специализираната прокуратура.

До момента са задържани 23 души. Сред тях има хакери, представители на търговци, бивши и настоящи митнически инспектори.

Обект на разследване е международна организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на стоки, без знанието и разрешението на митниците, както и с ползване на компютърни системи за извършване на промени, изтриване, добавяне или унищожаване на компютърни програми.

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267429
© sofia.media всички права запазени