FACEBOOK

В 19 района оправят улици

София инвестира в пътни ремонти общо 121,2 млн. лв.

„След зимния период по някои пътни участъци в столицата са се отворили дупки. В началото на седмицата кметът Йорданка Фандъкова разпореди на фирмите, ангажирани с поддръжката на пътната настилка да започнат активна работа. През зимата също се правиха аварийни ремонти на отделни места, със студена смес, за да не се допускат инциденти, но сега времето позволява полагането на асфалт и Столична община очаква от фирмите да използват всеки сух и топъл ден, за да работят”, съобщи заместник-кметът Дончо Барбалов.

Той даде и числата: „За текущи ремонти през тази година в бюджета на София са заделени близо 38 млн. лв., а за основни ремонти по Капиталовата програма са предвидени 63,2 млн. лв. Днес проверих работата на ул. Русалка в район Оборище, където се подменя асфалтът на компроментираната част от пътното платно. По данни на фирмите по поддръжката, днес се работи на общо 49 улици в 19 столични района – Слатина, Красна поляна, Горна баня, Мировяне, Мало Бучино. Средец, Лозенец, Триадица, Сердика, Оборище, Подуяне, Илинден, Възраждане, Връбница, Надежда, Младост, Студентска, Панчарево, Изгрев.

На някои места се прави подготовка за асфалтиране или вече се асфалтира. Ремонтират се тротоарни настилки, полага се пътна маркировка, монтират се антипаркинг колчета, сменят се предпазни огради и т.н.
Желателно е собствениците да не оставят автомобилите си на улиците, по които се извършват ремонти, защото колите ще бъдат отстранявани принудително”.

Зам.-кметът даде информация и за бъдещите намерения: „Един от основните ремонти, които предстои да започнат през март е на ул. Каменоделска. Там ще се извършва реконструкция на трамвайното трасе, изграждане на колектор на Топлофикация. Строителите обещават да приключат до края на август. Трамваите няма да се движат по Каменоделска в този период. Ще бъде осигурен автобусен превоз.

Строителите ще изчакат да мине Черешова Задушница, която т.г. се пада на 15 юни. След това - от 17 юни до 19 юли ул. Каменоделска ще бъде прекъсната в района на Хладилния завод, тъй като Топлофикация ще изгражда колектор. Ще бъде осигурено движението на МПС по околни пътища”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени