FACEBOOK

В отпуска излезе и шефът на личните данни, който "проверява" изтичането от НАП

След шефката на НАП Галя Димитрова, и председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов излезе отпуска, научи 19 минути. Явно и двамата супер високо платени от джоба ни чиновници не се интересуват особено или пък трябва да си осигурят алиби за замазването на чутовния и невиждан в ЕС скандал с изтичането на цялата лична, данъчна и банкова информация на 5 млн. български граждани и на стотици хиляди наши и чуждестранни фирми.

Комисията има възможност и по еврорегламентите трябва да накаже данъчните ни власти за некадърността им с глоба от 20 млн. лв. до 20 млн. евро - близо 40 млн.лв. Ако това стане, както е по право, обаче ще бъде показана вината на министъра на финансите и подчинената му директорка на НАП, което още веднъж ще покаже крайната необходимост да хвърлят оставки.

Напомняме, че вече 4 месеца в отпуск е и шефът на Комисията за противодействие на корупцията, който "доказа" липсата на конфликт на интереси с апартамента в комплекса на братя Домусчиеви, който финансовия министър Горанов "използва безвъзмездно", въпреки че има 3 собствени жилища, от които едно е "забравил" да декларира пред КПКОНПИ както миналата, така и тази година, а е видно в имотния регистър.

Освен, че платената и неплатената отпуска, която може да използва чиновникът по закон вече са изтекли, важно е да се подчертае, че личното назначение на премиера Борисов - бившият спортен репортер във в. Стандарт Пламен Георгиев, сам е обект на разследване от подчинената му комисия заради неправомерно деклариране на 3-етажния си апартамент с незаконни постройки на терасата. Още по-забавното е, че го разследва заместникът му, който също има проблем със законността на тераси и деклариране на свръхниска цена за жилище.

Снимка: Капитал


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени