FACEBOOK

Втора градска отвори след ремонт

София е дала 6 млн.лв. за реконструкции и нова техника в общинските болници, дава им 10 млн. лв. за непокрити от Касата харчове

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгледа основно ремонтираното отделение по физиотерапия и рехабилитация в общинската Втора МБАЛ. За обновяването на помещенията през м.г. бяха отпуснати 86 000 лв. с решение на Столичния общински съвет. С други 185 хил. лв. беше ремонтиран 1,5 дка двор и входът за линейките на болницата.

40 000 лв. собствени средства е вложила общинската болница в основния ремонт на белодробното отделение, в което се премести диспансерът по фтизиатрия при сливането му с 2 МБАЛ. За закупуване на нова медицинска апаратура са отпуснати 267 000 лв., за което директорът на Втора МБАЛ доц. Стефан Узунов и неговият екип благодариха на Столичната община.

Кметът напомни, че близо 6 млн. лв. са отделени през последната година за ремонти и нова апаратура в общинските лечебни заведения. Всяка година СО отделя между 8 и 10 млн. лв. за дофинансиране на дейностите в общинските болници, които не се покриват от Здравната каса. През т.г. само за тази цел са предвидени 10 млн. лв. от бюджета на София.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени