FACEBOOK

Все още няма виновен за смъртта на детето на Московски

Прокуратурата все още не е открила виновни по разследването на смъртта на сина на транспортния министър Ивайло Московски. Това съобщава вестник Сега, позовавайки се на отговор на окръжната прокуратура в София до изданието.

Детето загина в Боровец на 2 февруари тази година при инцидент с моторна шейна, управлявана от баща му. Прокуратурата мълча няколко дни по случая. След това беше обявено, че се води разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, като от обвинението съобщиха, че делото е прехвърлено в Националната следствена служба.

Повече от месец по-късно няма нови факти около разследването, които да бъдат съобщени, уточняват от прокуратурата. Съобщението от нея преди време гласеше, че предстои да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи. Все още не е известно с каква скорост се е движила управляваната от министър Московски моторна шейна.

Единственото, което бе съобщено, че тя е била изключително мощна и е докарана специално от София. Не стана ясно също така дали министър Московски е дал проба за алкохол веднага след трагичния инцидент. Срокът на разследване е два месеца, като той може да бъде удължаван.

Цялото това мълчание около нелепата трагедия със сина на транспортния министър буди изключително съмнение. Действията на прокуратурата са меко казано странни. Показателен колко бързо иначе обвинението си върши задачите е случаят с провесеното дете от балкон на жилищен блок в София. Тогава само ден след случката прокуратурата вече си бе свършила перфектно работата и бе открила виновници за инцидента.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени