FACEBOOK

Водачите в София към Фандъкова: Администрацията ви е неадекватна

"Ние – водачите в градския транспорт, които вече близо месец настоявахме да бъдем чути от Вас, искаме да изразим разочарованието си, че сте провели среща със синдикатите, на която ние не бяхме поканени. Недопустимо е да продължавате и затвърждавате противопоставянето между синдикатите и изразяващите недоволството си служители".

Така се обръщат в отворено писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова водачите на автобусите, тролейбусите и трамваите в системата на наземния градски транспорт в София. Те пишат още, че на провелото се на 27 февруари заседание на транспортната комисия са заявили ясно, че не одобряват работата на синдикатите и не припознават техните интереси като свои. По думите им въпреки всичко, Фандъкова е решила да дискутира проблемите не с тях, а именно със синдикатите.

С 10% вдигат заплатите в столичния градски транспорт С 10% вдигат заплатите в столичния градски транспорт Преди дни подписахме нов колективен трудов договор със Столичния градски транспорт, с което се договорихме заплатите на служителите да ... Прочети повече "Г-жо Фандъкова, Ви каним най-настоятелно, да присъствате на заседанието на транспортната комисия към СОС на 13.03.2019 г., за да чуете от нас как ние, не синдикатите, разбираме ситуацията.

И какво ние – не синдикатите, смятаме за приоритетно, в разрешаването на този проблем. Не можем, и не бива да допускаме градският транспорт, на който софиянци разчитат, да страда, защото Вие и администрацията Ви не съумявате, или нямате желание да проведете с нас адекватен, открит, но и много закъснял диалог, за проблеми, трупащи се вече 10 години", апелират водачите. "Заявяваме категорично, че ако искаме да се водят конструктивни дискусии, които наистина да набележат пътя за изваждане на предприятията от налегналата ги криза и да запазим добрият тон, политиканстването и ПР-ът на наш гръб трябва да спрат.

За разлика от Вас, г-жо Фандъкова, и колегите Ви в Столичния общински съвет, зад нас не стоят нито политически партии, нито синдикални съюзи с неуместно комбиниращо управленски функции ръководство. Ние представляваме себе си в този разговор. И сме готови да го изговорим докрай, но предпочитаме и Вие да ни послушате!", завършват писмото си те.

Източник: Actualno

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени