FACEBOOK

Внезапно почина собственикът на агенция Фокус Красимир Узунов

На 56-годишна възраст внезапно е починал Красимир Узунов, собственик на агенция "Фокус" и едноименната радиомрежа. От агенцията съобщиха това с лаконична новина. Узунов е издъхнал в 4 часа тази сутрин. Не се съобщава причината за смъртта.

През 1990 г. Красимир Узунов създава първия клуб на Офицерската Легия „Раковски“ в Шумен.

Напуска армията през септември 1991 г. заради участие в парламентарните избори на 13 октомври 1991 г. в листата на „Конституционният форум“ на професор Николай Генчев, като водач на листата в Кюстендил.

В края на октомври 1991 г. се завръща на военна служба и е назначен началник на отдел „Информация“ в Министерството на отбраната в екипа на министър Димитър Луджев. През май 1992 г. подава оставка и напуска окончателно армията. Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише коментари за различни издания и издава книги.

На 7 юни 2000 г. създава първата българска частна информационна агенция "Фокус".

През 2004 г. създава Радио "Фокус" – Сливен, с което слага началото на най-голямата българска радиоверига "Фокус", която в момента притежава 60 радиостанции, 15 регионални офиса и излъчва 12 самостоятелни програми.

Автор е на стотици публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност и българската военна история.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени