FACEBOOK

Виена плаща за Бронзовата къща, но не дава място за бг изкуство в центъра си

След решението на Комисията по култура, днес СОС ще приеме поставянето на обекта Бронзовата къща на мястото на Мавзолея в края на Градската градина откъм пл. Княз Александър I Батенберг.

19 минути зададе на председателя на групата на ГЕРБ в градския парламент и председател на ресорната комисия, одобрила проекта, част от въпросите, които вълнуват гражданите. Според нея Австрия поема разходите по инсталирането на съоръжението, което е трудно определимо по своя характер. Тя обаче не вижда как Виена би могла да предостави място за българско изкуство в самото си сърце, както правим ние в София.

Причината била липсата на идеи за реализиране от страна на столичната артгилдия. От културната дирекция на общината от своя страна споделиха, че техни инженери щели да строят обекта, вместо артиста, който явно няма представа от това. В гилдията на скулпторите изразиха сериозни притеснения дали Бронзовата къща е изчислена така, че да не рухне.

Освен това откриха силни сходства между нея и стила на световноизвестни творци. Връх на безумието беше публикацията на 24 часа, че това била „най-високата скулптура в света”. За сведение на колегите информираме, че съществуват стотици примери за доста по-високи пластики, за някои от които веднага се сещат дори неизкушените от изкуството. Ниво!


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Папата идва на 7 май
14 декември 2018 в 10:26
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267296
Папата идва на 7 май
Папата идва на 7 май
14 декември 2018 в 10:26
© sofia.media всички права запазени