FACEBOOK

Вдигат заплатите на надзирателите в затворите с 9 млн. лв.

9 млн.лева отпуска кабинетът за заплати на надзирателите в затворите. Това стана ясно от думите на правосъдния министър в оставка Екатерина Захариева в началото на заседанието на правителството.

Парите ще отидат по бюджета на правосъдното ведомството, което ще получи общо 10 млн. лева, а средства са за Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията” и Главна дирекция „Охрана”.

9 млн.лева от тези средства са именно за заплатите на надзирателите, така че възнагражденията им да се доближат до тези в другите структури по национална сигурност, каквото е МВР, обясни Захариева. По думите й в продължение на много години системата е била недофинансирана, а заплатите на служителите не са били вдигани 7 години.

Захариева уточни, че отпускането на парите не е предизборно, защото за тях се е работило още от август миналата година.

През 2016 година ведомството е осигурило металотърсачи за всяко едно от местата за лишаване от свобода и система за заглушаване на мобилни телефони, която сега ще бъде внедрена в затвора в Белене. Миналата година са ремонтирали три затвора, а тази трябва да приключи ремонта на още два.

Премиерът Бойко Борисов пък от своя страна обясни, че още преди Нова година са обещали, че ще осигурят пари, стига приходите в бюджета да се покачват устойчиво. По думите му служителите в затворите работят в тежки условия и имало големи диспропорции в заплатите в останалите силови структури.

Борисов и Захариева пък получиха плакети от Глава дирекция „Изпълнение на наказанията”. „Горанов ще каже, че много скъпо ще ни излязат тези плакети”, пошегува той.
Източник: Монитор

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени