FACEBOOK

Варненският съд купен: не приема жалба срещу 43-те млн.лв. за дупката на Гергов

"Вчера ми се обадиха от административния съд във Варна за да ме уведомят, че съдиите са оставили моята и на колегата Григор Григоров жалба срещу решението на Община Варна да купи Дупката на Гергов за 43 млн лв. без удовлетворение", съобщи общинският съветник от Партия Възраждане Костадин Костадинов.

"Мотивът на съдиите е следния - ние, като общински съветници, нямаме право да обжалваме решения на Общинския съвет. Излиза, че според честния, независим и некорумпиран съд ние съветниците не сме граждани. Веднага уведомих любезните служители на административния съд, че ще заведем ново дело, само че този път от случайни граждани, примерно майка ми и баща ми. Те на свой ред любезно ме осведомиха да не храня илюзии, защото в този случай пък решението на съда ще бъде, че гражданите от своя страна нямат правен интерес да обжалват сделката.

Впрочем съдиите са взели решението си невероятно бързо - жалбата ни е заведена във вторник в 14 ч., след два часа, в 16 ч. съдът се събира и след половин час, в 16,30 ч. излиза с решение. Според мен това е най-бързо взетото решение в историята на българското правораздаване. Същевременно делото, което водя с Мутрешки (Марешки), по което страна е и държавата в лицето на прокуратурата, се влачи вече 4 години на първа инстанция!
А, и още нещо - в определението си съдиите са посочили кой може да обжалва общинското решение. Или областен управител, или прокурор - с други думи излиза, че само човек на управляващия режим може да обжалва решения на управляващия режим.

Аз няма да се откажа и ще продължа да се боря срещу престъпната сделка, но съм напълно наясно, че в една престъпна държава с престъпници начело, в една престъпна община с престъпници начело, в един престъпен съд с престъпници начело няма как да спечеля битка за справедливост и законност. Поне докато я водя сам, разбира се. Затова искам подкрепа от всеки, който мисли като мен. Продължавам да мисля, че бъдещето принадлежи на Възраждане, но само ако ние възрожденците станем десетки и стотици хиляди, както сме вече напът", каза още съветникът.

В следващ брой ще ви разкажем защо топполитици и магистрати се държат като подчинени на Георги Гергов – свинаря от Маноле, и с какво ги държи.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени