FACEBOOK

ВСС погна НАП

Висшият съдебен съвет изиска скандалния доклад на шефката на данъчните в Бургас, в който се предлагаше да се вземат на мушка административните съдии в града, позволили си да отменят поставени от данъчните запечатвания на обекти по морето. Решението той да бъде изискан бе взето единодушно с 22 гласа от пленума на ВСС.

Автор на скандалния доклад бе регионалният директор на НАП Пенка Жекова, конкретното й предложение бе за селектиране на съдиите и техните семейства, както и на явявалите се по тези дела адвокати. 19’ бе една от първите медии, които съобщиха за скандалното искане на Жекова до изпълнителния директор на приходната агенция Галя Димитрова. В него Жекова посочваше, че съдът уронвал престижа на НАП.

Вчера по предложение на представляващия ВСС Боян Магдалинчев, съдебният съвет взе отношение по темата.
Интересен е въпросът дали и този път НАП ще си затвори очите, след като от агенцията не сметнаха за нужно да отговорят на въпросите на 19’, а също така дълго време се мълчеше по тази тема и досега оставки няма! Припомняме, че във вторник от агенцията все пак потвърдиха в писмо до Съюза на съдиите в България (ССБ), че в действителност такова искане е имало, но отказаха да покажат доклада, който 19’ публикува на 17 октомври.
Красимир Шекерджиев от ВСС обяви, че заплахата явно не само е отправяна, но и се осъществява срещу магистратите в Бургас. Това ярко контрастира със становището на НАП, откъдето твърдят, че подобна селекция не е извършвана.

В същото време приходната ни агенция не споделят какви действия ще бъдат предприети, за да не се допускат повече подобни случаи. От там не казват също какви конкретни мерки ще бъдат предприети срещу Пенка Жекова. На този етап тя дори не е наказана, въпреки противозаконното искане и пълното й неразбиране за разделението на властите и начина, по който може да се атакува съдебен акт.

Етикети:ВССНАПпогна

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени