FACEBOOK

ВМРО: Закрийте бежанските лагери в София

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и столичният общински съветник от ВМРО и председател на групата Патриоти за София в СОС Карлос Контрера внесоха писмо до председателя на Министерския съвет с искане да бъдат зарити центровете за настаняване на мигранти на територията на София.

Става дума за Регистрационно-приемателен център – София към Държавната агенция за бежанците в столичния район Овча купел на бул. Монтевидео 21А и съответните му поделения в кв. Военна рампа и кв. Враждебна. Министерският съвет е органът, който съгласно чл. 47, ал. 3 от Закона за убежището и бежанците може да вземе такова решение. Според Джамбазки и Контрера със закриването им ще се реши един от основните въпроси, свързани със сигурността в столицата.

Патриотите от ВМРО настояват също правителството да заеме позиция с искане да бъдат преразгледани Дъблинските регламенти, което можехме да свършим в 6-те месеца европредседателство, но не ни стигна времето от грижи за Западните Балкани, които дори не получиха официална покана за членство в ЕС.

„Кварталите Овча купел, Враждебна, Военна рампа, Толстой и районът около Лъвов мост се превърнаха в опасни за преминаване места. Развихри се незаконна дейност с уреждане на документи в Дирекция Миграция на бул. Княгиня Мария Луиза”, посочват те в писмото.

Определят като груба политическа грешка допускането за разкриване на регистрационно-приемателни центрове в София и посочват, че гражданите на столицата са платили висока цена за „уникалната управленска глупост”, която бе сътворена тогава. „Тази ситуация подложи на сериозно изпитание както системата за сигурност, така и живота и здравето на столичани”, казват Ангел Джамбазки и Карлос Контрера.

Младите политици са категорични, че въпросните три регистрационно-приемателни центъра нямат място на територията на Столична община, както и че центровете у нас не трябва да бъдат от открит, а от затворен тип.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени