FACEBOOK

Българин помага на канадските тийнейджъри да избягат от улиците

Едновременно превенция срещу престъпността и зависимостите и развитие на спорта

Красимир Жеков, възпитаник на НСА, е един от треньорите, които развиват програмата Beat The Streets в най-големия канадски град Торонто.

Тя осигурява едновременно превенция срещу престъпността и зависимостите сред тийнейджърите, преодоляване на половото неравенство и развитие на спорта в 6-милионния мегаполис, наред с обединяването на многобройните му етноси за целта.

Програмата се спонсорира от местния бизнес срещу отстъпки от данъци и изпълва училищните физкултурни салони с деца и млади хора, които се занимават с борба, а някои вече постигат и огромни успехи и печелят медали от регионалните и националните първенства, без преди това някога да са се занимавали.

Интересно е, че момичетата и момчетата са практически еднакъв брой, а произходът им е от различни нации – местни, индуси, пакистанци, ямайци, кавказци, мексиканци и много други.

Салоните са пълни с „проблемни” деца, които намират чудесно място за изразходване на енергията си и загърбавт улиците и техните изкушения, за да се занимават със спорт и да постигат успехи в него.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267744
Ненужният Яворов
Ненужният Яворов
21 март 2019 в 14:47
© sofia.media всички права запазени