FACEBOOK

Борисов: Апартаментгейт ни разби, видях краха в очите на хората

"В евроизборите видях краха в очите на хората. "Апартаментгейт" ни разби, тежко репутационно ни удари. То не бяха асансьори, къщи за гости ... Колко министри, зам.-министри отстраних. Само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно и не е стил. Победата показа, че хората повярваха и одобриха този начин на действие". Това обяви в интервю за сутрешния блок на Би Ти Ви Бойко Борисов.

В същото време той обяви, че за местните избори не се месел никъде, включително и в София, където оставил столичният кмет Йорданка Фандъкова да си прави сама екипа, листите. Аз не се меся в изборите на този момент. Преди сме се месили на много места в страната. Сега оставих Изпълнителната комисия на ГЕРБ сама да си промотира местните избори, обяви премиерът и лидер на ГЕРБ.

"Когато дойдат избори има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление, много пъти им се получава. Така беше Костинброд, Истанбулската конвенция, козичките, африканската чума. Ако си направите сметка колко пъти думата африканска чума с картинки на умрели прасета е публикувана в наши медии в сравнение с медии в страни, където също има - сигурно е стотици хиляди пъти" . Така Борисов коментира паниката в Сливен и Карнобат, където родители изведоха децата си от училищата от страх да не бъдат взети от социалните служби и обяви, че това няма как да е истина.

"Ако е вярно какво държавата ще ги прави тези деца? Как ще влезеш при нормално семейство да му вземеш детето? За кое да ги успокоя? Няма такава стратегия...Да, ако хванат родител, който изнасилва детето си, ако го пребива като куче, ако е захвърлено навън без грижа, мръсно, гладно и стои - тогава се взимат деца. Но то и сега го има в закона", допълни той.

Борисов каза още, че вчера се е разпоредил и на ДАНС, и на МВР да разследват случаите. "И ще ги хванат някакви "пастори" партийни, които лъжат хората. Но аз се обръщам към тези родители, че това е безумно, че може да се случи. Да си отиват децата на училище, да учат", призова премиерът.

"То може да има и "Няма такова предаване". Всеки може да си кръсти партията както иска. Да няма такава държава всяка вечер в най-гледаното време да си промотираш партията. Години наред да седиш и да си говориш от твое име. Има ли друг да му е позволена тази безплатна реклама на партията му години наред. И накрая излизаш и казваш "Няма такава държава". Това пък беше коментара на Борисов новоучредената партия на Слави Трифонов.

На въпрос какво мисли за името на партията той директно обяви: "Човешката глупост е безкрайна". Веднага след това той започна да хвали Слави Трифонов. "Той е умен човек, много умен. И вижда откъде идва крахът на политиците. Дори най-обичаните, най-харесваните почват да губят доверие. Защото, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш, изведнъж ореолът ще изчезне или поне силно ще бъде надупчен, както и моят".

От думите на Борисов стана ясно, че чрез външният министър Екатерина Захариева той предупредил Пламен Георгиев, че ако не си оттегли жалбата от съда за терасата и не събори барбекюто, ще го отзове и той няма да отиде консул във Валенсия. Иначе премиерът обяви, че Георгиев бил подготвен, че английския му бил много добър, а за испанския щял да помоли Стоичков да го изпита. Според Борисов във всички държави се правело така и такива хора като Георгиев се държали още известно време на държавни работи. Премиерът обяви, че няма как да го остави на улицата, още повече, че срещу него имало заплахи, затова имал и охрана.

Снимка: бТВ


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени