FACEBOOK

Биячът от Шейново не е генетик и няма фирма за стволови клетки

Биячът от Шейново Владимир Стоянов не е генетик и няма фирма за стволови клетки, показва проверка в Изпълнителната агенция по трансплантация, цитирана от Debati.bg. Има друг човек със същото име и фирмена регистрация за специализирани проучвания т.е. налице е съвпадение.

Съпругата на нападателя вече е изписана от болницата. Тя е ужасена от случая и е отказала да запише сина си на името на бащата.

На 7 юли от 13:00 часа лекарите от цялата страна, БЛС и Столичният лекарски съюз ще протестират срещу насилието над медици.

Остават въпросите защо бащата, извършил насилието, е искал да вземе плацентата по конкретния насилствен и незаконен начин.

При строго определен ред в България се прилага метод за прилагането и съхранение й. Доказано е, че тя осигурява голям запас от собствени стволови клетки, които биха могли да се използват за възстановяване и лечение на онкологични заболявания на кръвта, автоимунни заболявания, трудно зарастващи и големи рани, поражения от радиация и изгаряния. В процес на клинични проучвания са и лечението на аутизъм, на диабет, сърдечна исхемия, ревматоидни артирити, болест на Алцхаймер и Паркинсон, чернодробни заболявания, и др.

Има случаи и когато при първо дете, страдащо от някакво заболяване, за чието лечение е необходима стволово-клетъчна трансплантация, семейството планира следващо дете. Именно с тази цел – да бъде лекувано и спасено вече болно братче или сестриче.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени