FACEBOOK

Бизнесът ще търси кадри сред учениците чрез онлайн платформа

Ако аз съм 9 или 10 клас, мога да вляза в тази платформа и да видя какво предлагат фирмите

Интернет платформа ще свързва бизнеса и учениците в София. Целта е да се улесни контакта между тях в търсенето на кадри и обучения. Това става възможно след като образователното министерство и Софийската агенция за приватизация и инвестиции подписаха меморандум.

Активното икономическо развитие на страната ни извежда на преден план необходимостта от подготвени кадри, които не достигат на пазара на труда. За да се преодолее този недостиг, ще заработи специална интернет платформа, която да свързва работодателите и учениците, които искат да започнат стаж или обучение в свободното си време.

„Онлайн платформата ще съдържа информация за образователната система в София. Също така работодатели ще могат да пускат обяви за стажантски програми и за работни позиции в техните предприятия. Разбира се, платформата ще съдържа информация относно какви кадри се произвеждат в София всяка година“, каза изпълнителният директор на Столична общинска агенция за инвестиции Владимир Данаилов.

„Ако аз съм 9 или 10 клас, мога да вляза в тази платформа, да видя какво предлагат фирмите – някои предлагат обучения, някои предлагат стаж или друг тип програми и наистина още преди да дойде лятото, да знам какво ще правя и как най-рационално да си инвестирам времето“, каза още Данаилов. Платформата ще стартира през март 2018 г. Работодателите посочват, че бизнесът има нужда както от кадри, владеещи езици, така и от ученици от професионални гимназии.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени