FACEBOOK

Беър Грилс плати 12 800 глоби за филма в Рила

Глоби в размер на 12 800 лева за нарушение и заснемане на филм в района на Мусала от страна на Беър Грилс и екипа му са били заплатени, съобщиха от Национален парк Рила. Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018"ю в района на връх Мусала на територията на НП Рила бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения.

За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк "Рила" на българското юридическо лице, отговорно съгласно заповедта с което се разрешава дейността, бяха съставени 3 броя актове за установяване на административни нарушения. По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна санкция на основание чл. 83, ал. 1, т. 1 от Закона за защитените територии. Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.

Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция Национален парк Рила за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени