FACEBOOK

Без автомобили над 10 тона в тунел Витиня

От 13 и 30 часа днес, за срок от 20 дни, се спира движението на тежкотоварни автомобили над 10 т през тунел "Витиня" на АМ "Хемус" в посока Варна.

Причина е извършването на проектантско обследване на виадукта при км 33 и на тунел "Витиня", съобщава АПИ.

Въведен е обходен маршрут за тежкотоварните автомобили над 10 т от пътен възел "Витинска река" по път I-1 Ботевград - София до Ботевград, откъдето по път II-17 ще се включат отново в АМ "Хемус".

РНуждаещите се от основен ремонт тунели от трансевропейската пътна мрежа са 6, а от републиканската - 8. Става ясно, че при някои от тунелите ремонт се налага само в едната тръба, а при други и в двете.емонтът в тръбата за Варна започна на 27 юни миналата година. Възстановява се и се усилва тунелната облицовка, извършва се хидроизолация, обновяват се пътната настилка, електрическата и вентилационната инсталация. Поставят се ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н.

От АПИ признават, че ремонтът продължава по-дълго, отколкото е било предвидено първоначално. Причината е по-големият обем работа, която е установено, че трябва да се извърши в хода на ремонта, на комплексността на предприетите действия и тяхната последователност.

Припомняме, че 14 тунела от трансевропейската и републиканската пътна мрежа се нуждаят от основен ремонт. Това е установила проверка на Върховната административна прокуратура (ВАП), съобщават от институцията.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени