FACEBOOK

Безплатни белодробни прегледи в София до края на годината

Началото на кампанията е обявена за 10 май с предварително записване

Кампания за безплатни прегледи на белите дробове започва в София от 10 май. Те ще продължат до края на годината и ще се извършват два пъти месечно, без юли и август.

Прегледите ще са с предварително записване. Цели се да бъдат прегледани хора, при които има риск от белодробни заболявания, но са без диагноза.

Пулмологът д-р София Ангелова каза, че у нас белодробните болести са водещи в класацията на заболеваемостта. “От 10 причини водещи в света за смърт 4 са белодробни болести. Първата е ХОББ, втората са острите инфекции на долните дихателни пътища, третата е ракът на белия дроб и четвъртата е туберкулозата“, поясни д-р Ангелова.

Всяка година една трета от разболелите се деца са с белодробни заболявания, предимно астма и инфекции на долните дихателни пътища. Д-р Ангелова каза още, че аспираторът в къщи не чисти въздуха, дори родителите да пушат под него.

Пулмологът д-р София Ангелова уточни, че прегледите започват на 10-ти май в парка на Втора градска болница. Задължителното предварително записване ще става всеки работен ден от 10.00 до 17.00 часа на телефон 0 700 10 126 и ще бъде на цената на градски разговор.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени