FACEBOOK

Безобразно паркиране на забранени места в центъра

За пореден ден камиони на строител паркираха в насрещното движение и препречваха възтясната ул. Три уши, пряка на Позитано в сърцето на София. Градежът е на мястото на оставен да се струти паметник на културата и бе започнат от близка до експрезидента Плевнелиев фирма, заменена от няколко след това.

Ефектът е не само в разбитите плочки в съседство, но и килната, поради невъзможността за разминаване на влизащите законно в своята посока автомобили, улична лампа, поставена от инвеститорите в съседния офис център Пърформ. Там са настанени дори и чужди дипломатически мисии. Мерки по отношение на наглото посегателство върху правата на останалите хора не бяха взети от институциите.

Същото се случва за хиляден път и в уж забранената за паркиране зона от Градската градина. Колчетата, поставени след години борба на 19 минути с администрацията, не могат да спрат нарушителите на закона, които превръщат парка до Народния театър – най-стария в нашия град, в паркинг. Причината е, че са сложени по един лесен за нарушения начин. Апелираме настойчиво за стотен път към институциите да си свършат работата.

Същото важи и за паркирането на стотици коли на ден в насрещното платно по ул. Съборна, също в сърцето на София. И това не прави впечатление на никого: нито на Пътната полиция, нито на Общинската полиция, нито на ЦГМ.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени